• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Засідання круглого столу з нагоди відзначення 72-ї річниці вигнання нацистів з України «Україна у Другійсвітовій війні: погляд ХХІ століття»

Засідання круглого столу з нагоди відзначення 72-ї річниці вигнання нацистів з України «Україна у Другійсвітовій війні: погляд ХХІ століття»

2016-10-28

/Files/images/tabr/101_7100.JPG

28 жовтня 2016 рокуу районній бібліотеці відбулося засідання круглого столу з нагоди відзначення 72-ї річниці вигнання нацистів з України «Україна у Другійсвітовій війні: погляд ХХІ століття» за участі заступника голови районної державної адміністрації Бугаєнко О.П., заступника голови районної ради Рокочука Д.С., голови районноїорганізації ветеранів України Гаврищук Є.Л., членів районної організації ветеранів України, вчителів історії Склярової Н.С. та Бурдейного Ю.С., учнів опорної школи НВК «Голованівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ім.Т.Г.Шевченка – гімназія» та ПТУ 38, представників установ та організацій селища.

Засідання круглого столу відкрила директор районної бібліотеки для дорослих Коваленко Н.Б., яка відзначила визначну роль України, її внесок у здобуття перемоги над нацизмом. Учасники переглянули документальний фільм «Непрості часи».
Після чого, слово передали молодому поколінню, а саме: учням опорної школи НВК «Голованівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ім.Т.Г.Шевченка – гімназія» Скрипар Аліні, Артвіх Юлії та Крижанівській Діані, темою виступів яких було визволення України у цифрах та фактах та власний погляд на події Другої світової війни. Учні ПТУ 38 Зеленяк Яна, Бекало Анна та Курмишов Олександр розповіли про визволення від нацистів нашої Кіровоградської області.
Мороченець О.В., начальник архівного відділу райдержадміністрації познайомила учасників круглого столу з історією окупації нашого району та його визволення, спираючи на матеріали обласного архіву та свідчення очевидців, а директор музею історії Голованівського району Іванчишина А.Г. - про експозиції, виставки та експонати музею, присвячені періоду Другої світової війни та пошукову діяльність музею.
Голова районної організації ветеранів України Гаврищук Є.Л. розповіла присутнім про роботу районної організації ветеранів України з ветеранами, дітьми війни та молоддю та про акцію пам’яті «Ми вдячні – за життя», яка проводилася протягом вересня – жовтня 2016 року з метою упорядкування пам’ятників та пам’ятних знаків періоду Другої світової війни. Поділилася спогадами про свого батька, учасника Другої світової війни. Тему продовжив голова комісії по роботі з молоддю районної організації ветеранів України Миндаль В.В., який розповів про звірства нацистів у роки Другої світової війни на нашій території та озвучив дані про кількість загиблих під час визволення Голованівщини у розрізі населених пунктів. Заступник голови районної організації ветеранів України Лівітчук А.Ф. наголосив на важливості відзначення пам’ятних дат, які присвячені Другій світовій війні та поділився своїми спогадами «дитини війни». Головань М.В., заступник начальника відділення соціальної допомоги вдома територіального центру соціального обслуговування Голованівського району повідомив, що у нас в районі на даний час проживає 30 ветеранів Другої світової війни та про районну акцію «Зірка пам’яті», в рамках якої ветеранам надається всебічна допомога.
Вчитель історії ПТУ 38 Бурдейний Ю.С. висловив свою думку, що як і у роки Другої світової війни так і в теперішній час, наш народ відстоює свою свободу на Сході України та згадав наших земляків, які беруть участь у антитерористичній операції.
Коваленко Н.Б. презентувала присутнім учасникам круглого столу книжково – документальну виставку «Друга світова війна: український вимір».
Завершила засідання заступник голови райдержадміністрації Бугаєнко О.П., яка привітала всіх з 72-ю річницею вигнання нацистів з України, звернулася до підростаючого покоління про збереження пам’яті про події Другої світової війни та згадала наших земляків, загиблих у ході антитерористичної операції і висловила сподівання про мирне життя в Україні.
Учасники заходу поклали квіти до пам’ятників та пам’ятних знаків періоду Другої світової війни та Меморіального комплексу загиблим учасникам АТО вшанувавши пам’ять наших співвітчизників.

/Files/images/tabr/101_7104.JPG

За матеріалами сайту: http://gl.kr-admin.gov.ua/

Кiлькiсть переглядiв: 136